Nieuws

actueel nieuws

Bachkoor Nijmegen bereidt zich voor op Bach’s Johannes Passion

Op 27 maart 2024 zal Bachkoor Nijmegen in De Vereeniging de Johannes Passion van Bach uitvoeren. Koor, solisten en UCM staan onder leiding van Rob Vermeulen. 

nieuwsarchief

Kerstnacht in de Nicolaïkerk 2023

De kerstnachtdienst in de drukbezette Nicolaikerk van Utrecht had een feestelijke liturgie vol kerstliederen en lezingen en met heerlijke delen uit het Weihnachtsoratorium van Bach, het geheel onder leiding van Karel Demoet.

Musica Vocale Wageningen viert 50-jarig bestaan met concerten op 17 en 19 november 2023!

Musica Vocale pakte uit met 2 wereldpremières, Adam’s Lament van Arvo Pärt en het Requiem van Mozart. Twee indrukwekkende concerten gaven de zangers, eerst in de Johannes de Doperkerk in Wageningen en twee dagen later in de Eusebiuskerk van Arnhem. De volgepakte kerken kerken lieten hun enthousiasme goed horen voor koor, orkest, prachtige solisten en de kundige, zwaaiende handen van de meester: Rob Vermeulen.

Cantiago en Veenendaals Kamerkoor voeren ‘Israel in Egypt’ uit, 4 en 11 november 2023

De kamerkoren Cantiago en Kamerkoor Veenendaal voerden gezamenlijk het indrukwekkende oratorium Israel in Egypt uit. 

De Jacobikerk in Utrecht en de Open Hof in Veenendaal waren tot de nok gevuld met liefhebbers die genoten van koor, solisten en orkest onder de bezielende leiding van Herman Mussche.

Vocaal Ensemble Rijssen zong in Lochem, 7 oktober 2023

Vocaal Ensemble Rijssen voerde met ons een heerlijk programma uit met Bach’s Christ lag in Todesbanden en Buxtehude’s Herzlich Lieb hab ich dich als grootste werken. Jan-Geert Heuvelman leidde het prachtige concert in de goed bezette Sint Gudulakerk van Lochem.

Poco Più met Händel en Bach, 1 oktober 2023 

 

De zangers van Poco Più hadden iets bijzonders voorbereid: The ways of Zion do mourn van Händel en Aus der Tiefe van Bach. Diepgravende muziek, waar wij enkele luchtige noten aan toevoegden: het concerto voor orgel van Händel, beter bekend als Koekoek en Nachtegaal. Saskia Regtering was de dirigente van dit smaakvolle concert in de volle Petrus Canisiuskerk in Nijmegen.

UCM wordt stichting

Op 3 mei dit jaar is de Stichting Utrecht Company of Music opgericht. Een mooie stap in de ontwikkeling van het orkest: de organisatie krijgt vorm en het orkest wordt zichtbaar. Tijd voor champagne!

Weihnachtsoratorium in de Vereeniging, 15 december 2022

Op 15 december 2022 voerde UCM de 6 kantates van Bachs Weihnachtsoratorium uit met Bachkoor Nijmegen in de Vereeniging. Met 36 instrumentalisten en 1450 bezoekers was dit het grootst bezette concert in de geschiedenis van het orkest. De samenwerking is goed bevallen: op 27 maart 2024 voeren BKN en UCM samen de Johannes Passion van Bach uit in de Vereeniging!

 

 

UCM werkt mee aan Utrecht 900-viering, 8 november 2022

Op 8 november  werkte UCM  mee aan 900 jaar Utrecht met een educatief project rond de Vrede van Utrecht. Leerlingen van het Marnix College, Amadeus College en Gerrit Rietveld College deden in de Nicolaikerk mee met het project ‘Er was eens een duif in Utrecht’.

Na een luchtige presentatie over de Vrede van Utrecht door David Onnekink, Associate professor aan de Universiteit van Utrecht, volgde een introductie van de componist Händel door Karel Demoet gevolgd door een uitvoering van Händels ‘Te Deum’. De musici van Utrecht Company of Music lieten zich dirigeren door koordirektie studenten van het Utrechts Conservatorium. Het enthousiasme van de 250 deelnemende leerlingen was hartverwarmend!